De do’s and don’ts bij het inrichten van een restaurant

Als horecaondernemer wil je een restaurant interieur dat gasten aantrekt en een onvergetelijke beleving biedt. De inrichting van je restaurant speelt hierbij een cruciale rol. Houd bij het inrichten van je restaurant de volgende do’s and don’ts in gedachte, voor een goede restaurant inrichting.

Do: durf authentiek te zijn

Een authentiek restaurant interieur spreekt tot de verbeelding van gasten. Vertaal jouw unieke identiteit en vertaal dit naar het interieur door gebruik te maken van story telling. Door een duidelijk verhaal te vertellen, wat je in ieder aspect van je interieur en branding terug laat komen, zorgt voor een authentiek karakter wat herkenbaar is. Wanneer het plaatje klopt, merken ook je gasten dit. Lokale elementen en historische aspecten zijn hierbij een leuk uitgangspunt, mits dit bij je identiteit past.

Don’t: alleen trends volgen

Hoewel het verleidelijk is om trends te volgen, is het belangrijk om trouw te blijven aan je eigen stijl. Trends komen en gaan, maar een authentiek interieur is tijdloos en maakt indruk op jouw gasten.

Do: laat de versheid van jouw producten zien

 

Laat de versheid van jouw producten zien in het interieur. Een open keuken, een verse kruidenmuur of een vitrine met lokale producten zorgt voor een transparante en aantrekkelijke uitstraling.

Don’t: overmatige decoraties die geen verhaal vertellen

 

Hoewel het tonen van verse producten belangrijk is, is een overvloed aan decoraties te vermijden. Een te druk interieur kan afleiden van de culinaire ervaring en de focus wegnemen van het eten. Zeker wanneer je decoratieve elementen gebruikt die niets bijdragen aan de identiteit van je onderneming.

Do: kies voor een comfortabel en sfeervol interieur

 

Zorg voor een comfortabele setting waar gasten zich welkom en ontspannen voelen. Een combinatie van stijlvolle meubels, zachte verlichting en warme kleuren draagt bij aan een sfeervolle ambiance. Tel daar nog een goede akoestiek en gezellige kastelein bij op en je geeft je
gasten de beste beleving die ze kunnen wensen.

Don’t: oncomfortabele zitplaatsen

 

Een aantrekkelijk interieur is belangrijk, maar het comfort van de gasten mag niet worden vergeten. Zorg voor ergonomische stoelen en voldoende ruimte tussen de tafels om een plezierige eetervaring te garanderen.

Hulp nodig bij een goede inrichting van je restaurant? Qnus Design helpt je graag!

 

Als je op zoek bent naar een authentiek en sfeervol restaurant interieur, dan ben je bij Qnus Design aan het juiste adres. Ons team van professionele ontwerpers staat klaar om jouw zaak naar een hoger niveau te tillen.

Creëer een unieke gastbeleving

 

Bij Qnus Design begrijpen we de kracht van een authentiek en sfeervol restaurant interieur en hoe dit bijdraagt aan het succes van jouw zaak. Onze ontwerpen worden met passie en vakmanschap gerealiseerd om een onvergetelijke gastbeleving te creëren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jouw restaurant naar nieuwe hoogten kunnen tillen. Samen maken we van jouw zaak een plek waar gasten zich welkom voelen en graag terugkeren.

Nog niet klaar met lezen? Bekijk dan ook onze andere inspirerende artikelen

Scroll naar boven