Toeslaan op de NVM Open Huizen Dag doe je zo


Zaterdag 05 oktober 2019 is het weer zo ver, de NVM Open Huizen Dag. Duizenden woningzoekers trekken erop uit om te koop staande woningen vrijblijvend en zonder afspraak te bezichtigen.
Voor jou als verkoper de ideale manier om een perfecte eerste indruk te maken! Maar hoe zorg je nou voor die perfecte eerste indruk?

Ik geef je graag #7 tips waarmee je zelf aan de slag kunt gaan om jouw woning op te laten vallen en die perfecte eerste indruk te kunnen laten maken!

WooWoonhuis, Eindhoven, Vastgoedstyling, Modelwoning, Inrichting, Vastgoedpresentatie, Woningpresentatie, Slaapkamer, Woning, Vastgoed, Inrichting, Interieur, Woonkamer, Keukennhuis, Eindhoven, Vastgoedstyling, Modelwoning, Inrichting, Vastgoedpresentatie, Woningpresentatie, Slaapkamer

#1 - Promoot je huis

Wanneer je meedoet aan de NVM Open Huizen Dag is het wel belangrijk dat woningzoekende weten dat jouw huis geopend is voor bezoek. Naast dat Funda je hiermee helpt (informeer je makelaar naar de mogelijkheden) kun je hier zelf ook een steentje aan bijdragen.

Zet social media in
Breng je woning extra onder de aandacht door het te delen op Facebook, LinkedIn, Instagram enzovoorts. Zorg er voor dat je elk social media platform gebruikt waar je zelf op actief bent. Tag familie, vrienden & kennissen en zorg dat zij jouw bericht delen. Hoe groter het bereik, des te groter de kans dat jouw woning de juiste zoeker treft.

Geef flyers af
Je kunt natuurlijk alle deuren in de wijk afgaan en daar een flyer in de bus gooien. Pak het grootser aan! Ga naar de lokale supermarkt en hang daar zoveel mogelijk flyers op. Of vraag eventueel aan de lokale cafetaria of je daar een stapeltje met flyers neer mag leggen? Zoek vooral drukbezochte locaties op en vraag wat de mogelijkheden zijn.

#2 - Zorg voor een goede eerste indruk

De eerste indruk is goud waard!

Deze zin horen we heel vaak, maar hoe kun je nu die gouden eerste indruk maken? Alles begint met de eerste verwelkoming ; de voortuin, voordeur & hal.

Voortuin
Potentiële kopers lopen naar de voordeur van je woning toe. Het eerste wat ze zien is de voortuin. Hoe ligt jouw tuin er bij? Is deze overwoekerd of is alles netjes getrimd? Door je tuin een nette & verzorgde uitstraling te geven zorg je er voor dat potentiële kopers al enthousiast naar de voordeur lopen.

Zorg dat de groene aanslag weg is
Snoei de heg
Zorg voor mooie bloeiers in je tuin

Voordeur
Potentiële kopers zijn je voortuin gepasseerd en bellen aan. Ze staan even te wachten en zijn benieuwd wat ze dadelijk te zien gaan krijgen. Je opent vervolgens de deur, verwelkomt je gasten en start vervolgens met de tour door je woning.

Potentiële kopers staan een tijdje te wachten bij de voordeur. Geef ze daarom alvast iets om naar te kijken. Een mooie pot met planten zorgt al meteen voor enthousiasme, maar ook bordjes om te lezen doen het zeer goed!

Zorg dat je voordeur er netjes & verzorgd uit ziet. Ook hier heb je nog steeds te maken met de eerste indruk. Bladdert de verf af of zit alles goed in de lak? Geef potentiële kopers het idee dat ze een lot uit de loterij kopen en pak daarom die voordeur aan.

Lak de deur wanneer de verf afbladdert
Reinig de randjes
Reinig de kozijnen & ramen welke als eerste in het zicht zijn
Zorg dat de bel werkt

Hal
De hal. Vaak een ondergeschoven kindje maar oh zo belangrijk bij de verkoop. De hal zien ze namelijk het vaakst en het is ook nog eens de eerste verwelkoming van het interieur. De hal zegt alles over de afwerking, verzorging & sfeer van een woning. Potentiële kopers vormen hier hun eerste oordeel over jouw woning.

Verwijder alle zwarte vegen van de wanden
Zorg voor een lekkere geur die de potentiële kopers omarmt, geen overdreven poetslucht
Zet de puntjes op de i door eventuele (plak)plinten toe te voegen, naden & kieren op te vullen en het overige achterstallig onderhoud uit te voeren

#3 - Ruim je woning op

Hoe mooi je huis online ook gepresenteerd is, offline is de presentatie nog belangrijker. Wanneer je de illusie wekt dat je hectische gezinsleven boven de verkoop van je woning gaat, maak je geen goede eerste indruk. Potentiële kandidaten hebben interesse in jouw woning, niet in het speelgoed van de kinderen.

Mijn klanten geef ik altijd het advies om bij de bezichtigingen een gestructureerde chaos te creëren. Daarmee bedoel ik : breng orde in de spullen die je in het zicht laat staan & breng orde in de kasten welke geopend mogen worden. Zo sorteer ik altijd de kasten op productgroepen of vormen welke hetzelfde zijn. Dit brengt rust en zorgt er voor dat de aandacht minder naar de producten gaat en meer naar de ruimte.
Door het speelgoed van de kinderen in plastic bakken te doen zorg je er voor dat ze een duidelijke positie in de woning krijgen, maar gaat de aandacht niet naar de inhoud.

#4 - Creëer rust & ruimte

Als je woning al netjes opgeruimd is, ben je al halverwege deze tip. Door alle losse rommeltjes netjes weg te moffelen zorg je al voor rust in de woning.

Plaats (hoge) meubels in de hoeken van de woning
Werk vanuit de deuropening gezien altijd van laag naar hoog toe. Plaats de hoge accenten zo ver mogelijk in de hoek en houdt de lage accenten hiervoor. De accenten liggen daarbij op de hoeken waardoor je optisch de ruimte vergroot.

Zorg dat deuren zo ver mogelijk geopend kunnen worden
Niets is zo vervelend als je een deur wilt openen en deze geblokkeerd wordt door een meubelstuk. Zorg tijdens de tour er voor dat deuren makkelijk geopend kunnen worden en de ruimtes vanuit de deuropening vrijwel in één oogopslag zichtbaar zijn.

#5 - Zorg voor een goede sfeer

Sfeer is ontzettend belangrijk bij de verkoop van een woning. Mannen zijn er vaak iets minder gevoelig voor, maar wij vrouwen vallen als een blok voor een huis wanneer deze sfeervol is ingericht & aangekleed.

Voeg bloemen & planten toe
Bloemen & planten zorgen voor kleur, geur en zetten meteen een goede neutrale sfeer neer. Positioneer deze in o.a. vensterbanken, de eettafel en op de badkamer.

Accentueer de meubelstukken in de ruimte
Accentueer de meubelstukken die er staan door hier mooie decoratie items & accessoires op te plaatsen. 3 items zijn genoeg om een statement te maken en niet te veel waardoor de aandacht nog steeds naar de ruimte gaat.

Zorg voor een Wellness gevoel in de badkamer
Ik vergelijk een badkamer in de woning altijd met een badkamer in een hotelkamer. Je hebt alle essentiële elementen die je nodig hebt om je te kunnen wassen & verzorgen. Het enigste wat je nog mee moet nemen is je toilettas met persoonlijke items. Creëer in jouw badkamer deze hotelkamer uitstraling en laat het toilettasje met persoonlijke items achterwege. Als je producten als Rituals, Therme of Kneipp in de badkamer gebruikt accentueer je al snel het Wellness gevoel.

Woonhuis, Woning, stoer, industrieel, warm, interieur, eetkamer

#6 - De verse appeltaart

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord, het verse appeltaart idee. Heel cliché wellicht, maar het helpt echt!

Bij bezichtigingen draait alles om de beleving. Naast kleuren dragen geuren hier zeker hun steentje aan bij. Een verse appeltaart zorgt voor de ultieme verwelkoming waardoor potentiële kopers zich al meteen thuis voelen.

Met deze tip wil ik vooral zeggen : zorg voor een lekkere geur in huis die potentiële kopers een warm welkom heten. Ben je geen fan van de verse appeltaart? Steek dan een kaneelkaars aan!

#7 - Maak je woning schoon

Last but not least, maak je woning schoon!

Laat aan potentiële kopers zien dat je met veel liefde voor de woning gezorgd hebt. Wanneer potentiële kopers een nette & verzorgde woning zien hebben ze al meteen het gevoel dat ze een lot uit de loterij kopen. De vorige eigenaren hebben er immers met liefde voor gezorgd.

# Last minute advies ?

Staat je woonhuis in de verkoop en wil je toch graag nog wat last-minute tips om je woning nog beter te verkopen?
Neem dan contact op - ik help je graag.

Groetjes,
Mandy van Valen
Vastgoedstylist

E : info@qnusdesign.nl
T : 06 - 239 433 98

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *