Safetycom | Interieuradvies zakelijk, kantoorruimte


Een interieuradvies start altijd met een dragend concept. Een concept is een gedachtegang welke je uiteindelijk door kunt vertalen naar kleuren, materialen & meubilair. Eerst denk je na over welke sfeer je wilt bereiken, wat er past bij de uitstraling van een bedrijf en bovenal welke boodschap je wilt overdragen aan je doelgroep. Door dit volledig in kaart te brengen zorg je voor een leidraad welke je kunt toepassen in heel je interieur.

In de realiteit kan alles anders lopen. Dan krijg je ineens een telefoontje dat één dag later schilders willen starten maar er nog geen kleuren voor de wanden bepaald zijn. Moet het RAL 9001 of RAL 9010 worden? Mijn opmerking was meteen : er zijn meer kleuren dan die twee!

Uiteindelijk ben ik in volle haast naar locatie gereden en heb ik samen met de eigenaar van Safetycom een rondje door zijn nieuwe pand gelopen. Ze waren al ver gevorderd met de ruwbouw, echter stonden veel dingen nog niet vast. Want wat wil je nu uitstralen naar je klanten toe? Wie komt er binnen, op welke doelgroep wil je inspelen? De vragen konden beantwoord worden maar antwoord op kleuren & materialen bleef uit.

Na een goed gesprek ben ik gestart met het maken van een interieurontwerp. Hierin heb ik eerst het concept vormgegeven en de wandbekledingen inclusief kleuren uitgezocht alvorens de definitieve indeling te maken. Ik belde op en zei : de kleur van de wanden wordt off-black van de collectie Farrow & Ball. Ik hoorde nog net geen schreeuw, maar wist ik het echt 100% zeker dat de wanden ZWART moesten worden?! Ja Olaf, dit weet ik zeker.

Na het volledige ontwerp gepresenteerd te hebben en de eerste wanden inmiddels geschilderd waren, was Olaf blijer dan ooit. “Zie je wel dat ik je kan vertrouwen!” “Wauw wat is dit gaaf!”

Oordeel zelf: onderstaand vindt je de foto’s van het eindresultaat en de weg er naar toe.

🔸🔶 Werkzaamheden Qnus Design : Interieuradvies 🔶🔸
🔸🔶 Concept : Een warm & chique interieur 🔶🔸
🔸🔶 Realisatie : December 2017 🔶🔸
🔸🔶 Foto’s door : Foto ID 🔶🔸

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *